Langer Slimmer thuis

Technologische hulpmiddelen in de wijk ism gemeente Dordrecht, Da Vinci College en Thuisleefgroep


INNOW zet een experiment op samen met de Thuisleefgroep om te testen of we door inzet van het platform van de Thuisleefgroep, de regionale kennisdeling en de inzet van technologische zorginnovaties kunnen aanjagen en versnellen. In dit experiment testen we het platform vanuit verschillende vraagstukken.

We leren op welke doelgroepen en vraagstukken de inzet van het platform en bijbehorende diensten van de Thuisleefgroep adequaat invulling geeft voor het aanjagen en opschalen van toepassing van zorginnovaties en of dit een regionaal toepasbaar model is voor zowel regionale kennisdeling van toegepaste zorginnovatie als een shared resource mechanisme voor het uitlenen en laten ervaren van toegepaste zorginnovatie door eindgebruikers (inwoners, studenten of zorgprofessionals).

De vraagstukken die we verkennen zijn:

  1. Een database die makkelijk ontsloten kan worden in lijn met de behoefte van de eigen doelgroep met de informatie over het gebruik van en de ervaringen met specifieke technische zorginnovaties.
  2. Een overzicht van welke zorginnovatie door wie wordt gebruik in de regio.
  3. Een overzicht van zorginnovaties die geleend kunnen worden om een keer te proberen.
  4. Een structuur om de “uitleningen” te beheren en procesmatig te bewaken.

Een eerste test en scan is door studenten van het Da Vinci College uitgevoerd. In de loop van 2023 zijn gesprekken met gemeente Dordrecht gestart, en verkennen we verder inzet met onder andere ASVZ en Innovatie-Fabriek.

Partners

Business Developer Zorg Innovatie

Liesbeth Leurs

06 8287 0610 liesbeth.leurs@innovationquarter.nl

Neem contact op met Liesbeth Leurs

Wil je meer weten over dit onderwerp laat dan je gegevens achter en je wordt teruggebeld.