Algemeen 2022-2024

Studentenproject Mini Zero Emission Dredger


Bij alle (bagger)werkzaamheden worden grote hoeveelheden energie gebruikt. Het materieel hiervoor is nu voornamelijk aangedreven door dieselmotoren. De emissies die hierbij vrijkomen zijn uiteraard niet gewenst. Daarom worden binnen de samenwerking Zero Emission Dredging-hub nieuwe technologie, kennis en oplossingen ontwikkeld om de transitie te maken naar emissieloze oplossingen.

 

Voor het verlagen van emissies is een transitie nodig van diesel-aangedreven schepen naar schonere energiebronnen/brandstoffen. Deze brengt technische en commerciƫle uitdagingen met zich mee, maar ook de wet- en regelgeving en infrastructuur moeten op orde gebracht worden. De ontwikkeling, bouw en operatie van een groot (bagger)schip op een alternatieve brandstof is kostbaar en ingewikkeld. Op kleinere schaal is deze transitie een stuk gemakkelijker te verwezenlijken en een belangrijke eerste stap in de goede richting.

 

Door de kleinere schaal wordt minder grondstof/sediment verplaatst, en is dus een langere operatie nodig. Langer durende operaties zijn kostbaarder, met name vanwege de personeelskosten. Door te automatiseren (crew reduction, remote control/supervision) kan dit punt deels worden opgevangen.

Partners

Business Developer Delta Technology

Arjen de Jong

06 5280 3748 arjen@dealdrechtcities.nl

Neem contact op met Arjen de Jong

Wil je meer weten over dit onderwerp laat dan je gegevens achter en je wordt teruggebeld.