Gemeente Dordrecht helpt de horeca en maakt Dordt levendiger via social media platform Nocto


Corona heeft de horeca industrie hard getroffen. Ondersteuning en herstel van de horeca industrie is van groot belang voor de economie, de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van de stad. Innovaties, data en samenwerking zijn nodig om de stad slimmer te maken. Vanuit het smart city innovatie fonds wordt Nocto ondersteund om het platform uit te rollen in Dordrecht en om nieuwe innovaties te testen.

In de Nocto app vind je straks een overzicht evenementen en hotspots. Zo hoef jij als consument nooit meer iets te missen. Er worden foto’s en video’s met elkaar gedeeld, waarvoor je wordt beloond met digitale tokens. Met deze tokens kan je leuke acties verkrijgen in horecalocaties en op evenementen.

Het platform Nocto biedt horecalocaties, maar ook evenementen organisaties en leveranciers een marketing & data tool. De digitale en datagestuurde infrastructuur verhoogt de efficiëntie, zichtbaarheid en het vermogen van de locaties om gast relaties te creëren en te versterken. Dit doen zij nu aan de hand van data dat “voor het oprapen” ligt en die tot nu toe ongebruikt is gebleven. Waar ondernemers moeite hebben om via de huidige sociale media kanalen te promoten, maken wij het gemakkelijk en voor iedereen. Ook lokale bedrijven genieten van voordelen. Zij kunnen namelijk zichtbaar worden in het Rad van Fortuin in de app.

Op deze manier werken verschillende stakeholders samen, wordt efficiënte marketing gestimuleerd en ontstaat er een win-win-win situatie. Het verzamelen en inzetten van data is daarnaast iets dat goed aansluit bij de smart-city Dordrecht, omdat het op een innovatieve manier bijdraagt aan de ontwikkeling van de stad. Met een klein bedrag heeft het concept impact op een grote groep.

“Door de samenwerking met de gemeente gaan we als collectief aan de slag om de stad te ondersteunen”- Mark Brouwers (mede-oprichter). Voor het uitvoeren van het project is ondersteuning nodig. Deze subsidie zorgt ervoor dat alle horecalocaties in Dordrecht gratis gebruik kunnen maken van deze tool. Ook wordt het budget gespendeerd om de tool te verbeteren en de doelgroep to informeren over het platform.

Laatste nieuws

InnovationQuarter meets Smart Delta Drechtsteden: terug- en vooruitblik op innovatie roadmaps

In 2020 stelde het Rijk € 22,5 miljoen beschikbaar om de regio Drechtsteden-Gorinchem te versterken. Vanuit deze Regio Deal werden…

De eerste subsidieoproep van CrossRoads Vlaanderen-Nederland open

Op 6 september was de online infosessie over CrossRoads Vlaanderen-Nederland. CrossRoads Vlaanderen-Nederland is een project binnen het Europese programma Interreg…

Capaciteit benutten met Shared Assets Platform

Ieder maakbedrijf heeft wel machines staan die soms even niet draaien. De efficiëntie van hun machines is te vergroten, door…