Gemeente Dordrecht helpt de horeca en maakt Dordt levendiger via social media platform Nocto


Corona heeft de horeca industrie hard getroffen. Ondersteuning en herstel van de horeca industrie is van groot belang voor de economie, de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van de stad. Innovaties, data en samenwerking zijn nodig om de stad slimmer te maken. Vanuit het smart city innovatie fonds wordt Nocto ondersteund om het platform uit te rollen in Dordrecht en om nieuwe innovaties te testen.

In de Nocto app vind je straks een overzicht evenementen en hotspots. Zo hoef jij als consument nooit meer iets te missen. Er worden foto’s en video’s met elkaar gedeeld, waarvoor je wordt beloond met digitale tokens. Met deze tokens kan je leuke acties verkrijgen in horecalocaties en op evenementen.

Het platform Nocto biedt horecalocaties, maar ook evenementen organisaties en leveranciers een marketing & data tool. De digitale en datagestuurde infrastructuur verhoogt de efficiëntie, zichtbaarheid en het vermogen van de locaties om gast relaties te creëren en te versterken. Dit doen zij nu aan de hand van data dat “voor het oprapen” ligt en die tot nu toe ongebruikt is gebleven. Waar ondernemers moeite hebben om via de huidige sociale media kanalen te promoten, maken wij het gemakkelijk en voor iedereen. Ook lokale bedrijven genieten van voordelen. Zij kunnen namelijk zichtbaar worden in het Rad van Fortuin in de app.

Op deze manier werken verschillende stakeholders samen, wordt efficiënte marketing gestimuleerd en ontstaat er een win-win-win situatie. Het verzamelen en inzetten van data is daarnaast iets dat goed aansluit bij de smart-city Dordrecht, omdat het op een innovatieve manier bijdraagt aan de ontwikkeling van de stad. Met een klein bedrag heeft het concept impact op een grote groep.

“Door de samenwerking met de gemeente gaan we als collectief aan de slag om de stad te ondersteunen”- Mark Brouwers (mede-oprichter). Voor het uitvoeren van het project is ondersteuning nodig. Deze subsidie zorgt ervoor dat alle horecalocaties in Dordrecht gratis gebruik kunnen maken van deze tool. Ook wordt het budget gespendeerd om de tool te verbeteren en de doelgroep to informeren over het platform.

Laatste nieuws

De roadmap Zorginnovatie staat in de februari editie van de B2B krant

Liesbeth Leurs, business developer zorginnovatie: ‘Met INNOW, Zorginnovatie Drechtsteden, willen we de bestaande (zorg)aanpak anders neerzetten’. Leurs spreekt over grote…

De roadmap Delta Technology staat in de januari editie van de B2B krant

Arjen de Jong, Business Developer Delta Technology: “Ons doel en dat van de grootste vier spelers, Boskalis, Damen, Royal IHC…

Groeiende ZEDhub stelt 2030 als doel voor emissievrij baggeren

Van Oord, Boskalis, IHC en Damen hebben met Deal Drecht Cities en Dordrecht Academy het project Zero Emission Dredging (ZEDhub)…